Boeken van Rineke Dijkinga

Ik ben geen schrijfster, heb die ambitie ook nooit gehad. Mijn enige doel was om mensen bewust te maken van hun eigen mogelijkheden voor wat betreft voeding. Na jarenlange praktijk vind ik het nog steeds moeilijk om altijd bij de achterdeur te staan, als mensen al heel veel klachten hebben en/of medicijnen gebruiken. Ik wil graag bij de voordeur, bij de preventie staan. Door middel van mijn boeken hoop ik de boodschap uit te dragen: Met gezond oud worden, middels gezonde voeding kun je niet jong genoeg beginnen.

Boeken van Rineke Dijkinga
Afbeelding niet beschikbaar

Op weg naar meer energie

Kan jouw energieniveau wel een oppepper gebruiken? Of wil je weten en vooral ervaren hoe je (nog) fitter, energieker en vitaler wordt? Dit boek vertelt je welke voeding energie ‘vreet’ en welke voeding juist energie oplevert. Daarbij wordt ‘geld’ als metafoor voor ‘energie’ gebruikt. Alles in je lichaam en brein is uiteindelijk afhankelijk van een goed gevulde energie-bankrekening. Ontdek in 8 weken wat voeding voor je gezondheid kan doen, én waarom. Bestel het boek o.a. Bol.com, bij een van onze verkooppunten of in de boekhandel. Het gratis proefboekje kun je hier downloaden.

Afbeelding niet beschikbaar

Alles draait om je hormonen - Rineke Dijkinga

  • Krijg inzicht in hormoonsystemen en hoe ze elkaar beïnvloeden
  • Een fantastisch handboek waarmee je een solide basis legt voor je totale gezondheid
  • Heldere uitleg over hoe je hormoonsysteem werkt en waarom alles hierom draait
  • Zowel voor mannen als voor vrouwen
  • Ruim 100 (h)eerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes
  • Met zeer uitgebreide bijlagen
  • Inclusief gratis e-book van Weetjes over (h)eerlijk eten
Afbeelding niet beschikbaar

Weetjes over (h)eerlijk eten

Weetjes over (h)eerlijk eten van Rineke Dijkinga is een naslagboek boordevol informatieve ‘Weetjes’, zodat je zelf bewust met je gezondheid aan de slag kunt.

Afbeelding niet beschikbaar

Weten van (h)eerlijk eten 1

Het eerste boek van Rineke Dijkinga: Weten van (h)eerlijk eten. Dit boek geeft u een kijkje achter de schermen van zowel ons lichaam als van voeding.

Afbeelding niet beschikbaar

Weten van (h)eerlijk eten 2

Na het succes van ‘Weten van (h)eerlijk eten’ besloot Rineke Dijkinga nog een boek met gezonde, (h)eerlijke gerechten voor elk moment van de dag te maken.

Afbeelding niet beschikbaar

Tsukémono - Peter van Berckel

Tsukémono is de Japanse verzamelnaam voor gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. In dit boek leer ik je om op een eenvoudige en snelle manier groente-pickles te maken.

Afbeelding niet beschikbaar

Patat & Pavlov - Gerdien Breimer

In Patat & Pavlov neemt Gerdien Breimer (1961) je mee in het leven van haar dementerende moeder Roelien (1924). Die woont sinds maart 2015 op De Beuk, een gesloten psychogeriatrische afdeling. Terwijl je leest, krijg je het gevoel dat je in de huiskamer zit bij Gerdien, haar moeder Roelien en de overige bewoners.

Afbeelding niet beschikbaar

Verschil tussen Weten van (h)eerlijk eten deel 1 & 2

Wat is het verschil tussen Weten van (h)eerlijk eten deel 1 & 2 van Rineke Dijkinga?

Afbeelding niet beschikbaar

Sea First Foundation

Van elk verkocht boek gaat een deel van de opbrengst naar de Sea First Foundation.

Afbeelding niet beschikbaar

Index van de boeken

Verschillende lezers en gebruikers hebben ons hun versie van een index gestuurd en daar zijn we blij mee.

We hebben nogal de neiging om, als het om voeding en gezondheid gaat, veel zwart-wit te zien. Sommigen drinken liters groene thee, schieten helemaal in de stress als iets niet-biologisch is of beschouwen alle E-nummers als slecht. Veel voedingsmiddelen bestempelen we als goed en we gaan er dan heel veel van eten/drinken of als slecht. Denk dan aan cholesterol, fytinezuur, vrije radicalen, nitraat, Omega-6 vetzuren, anti-nutriënten zoals oxaalzuur, tannines, saponinen etc. Zoals ieder mens mooie en minder mooie eigenschappen heeft; zo heeft ook elk voedingsmiddel zijn plussen en minnen, hoe gezond het ook te boek staat.

Alle, als slecht aangeduide stoffen, die in natuurlijke en onbewerkte producten zitten, hebben we met mate nodig om te kunnen functioneren. Pas als we er teveel van nemen gaan deze stoffen een vervelende rol spelen. Zonder een beperkte hoeveelheid vrije radicalen zouden infecties vrij spel hebben. Een beetje nitraat houdt onze bloeddruk gezond. En ook fytinezuur, in beperkte mate, hebben we nodig om 'toxische' stoffen te binden. Het beschermt ons in zekere mate omdat onze omgeving steeds meer toxische en milieubelastende stoffen bevat.

DE WAARHEID?

De waarheid bestaat niet. Mijn stelregel is: onderzoek alles en behoud het goede. Er zijn hele mooie, nieuwe ontwikkelingen. Kijk alleen maar eens naar de nieuwe onderzoeks- en behandelmethodes voor ziekten. Het lijkt alleen of we in de euforie van deze ‘overwinningen’ alles wat duizenden jaren gemeengoed was hebben weggegooid.

Wellicht het meest vergeten zijn de basale natuurwetten en de fysiologische gang van zaken in ons lichaam. Op het moment dat je die kennis in je achterhoofd houdt wordt alles wat er over voeding gezegd wordt een stuk simpeler: Gezondheid draait grotendeels om optimale energievoorziening zodat ons lichaam kan bouwen, repareren, uitscheiden, vernieuwen (maar ook vernietigen wat niet meer functioneel is) etc. De grote processen die hiervoor verantwoordelijk zijn, zijn je PH, je spijsvertering, de bloedsuikerregulatie, de vetstofwisseling en het niet hebben van tekorten aan voedingsstoffen of beschermende stoffen. Daarom wordt er in de recepten in mijn boeken zo de nadruk gelegd op het gebruik van kruiden en specerijen.

Ik wil mensen hierover informeren en hiervan bewust maken zodat ze hun voedsel hierop aan kunnen passen.

Nogmaals: de waarheid bestaat niet en alles heeft mooie en minder mooie aspecten. Laat de kerk gewoon in het midden staan, daar waar ie al duizenden jaren staat!

Via 'recensies' en 'reacties' kunt u meer informatie vinden over mijn boeken. Wanneer u een boek wilt bestellen kunt u dit doen via www.weten-van-heerlijk-eten.nl of via de boekhandel, veel reformzaken en alle EKO Plaza's in Nederland.